Voorbeschouwing ZAC wedstrijd 11 augustus

cilinderkop machine geMaandag zal het Kiki Racing team voor de tweede keer dit seizoen aan de start verschijnen van een ZAC wedstrijd. Na de zinderende wedstrijd bij de OW-cup zijn de beide machines weer gereed gemaakt voor de komende wedstrijd. Gé heeft de afgelopen weken gewerkt aan de herstel van het reserveblok. De cilinderkop van dit blok is weer helemaal in topconditie en het blok is inmiddels weer geheel geassembleerd, zodat deze weer beschikbaar is om in te zetten.

We kwamen er na het bekijken van de foto’s achter dat Erik zijn einddemper aan de grond rijdt in sommige bochten. We hebben bekeken of we de demper iets meer naar binnen kunnen plaatsen, maar hebben daar 14AP1-.7833-003geen marge voor. De komende wedstrijd zal hij aan zijn zitpositie moeten werken zodat hij de machine iets minder plat ligt. Net als op de Yamaha YZF125r zal hij iets verder naast de machine moeten gaan hangen zodat hij wat meer speling overhoudt.

Doelstelling voor beide mannen is het verbeteren van het pr, Gé zal op jacht gaan naar de 1.50,00 en Erik is naar een 1.55,00. Beide rijders wisten tijdens de afgelopen week ondanks de extreme warmte hun PR verder aan te scherpen en hopen deze progressie onder normale omstandigheden door te zetten. In de data was te zien dat de machines op top iets minder hard liepen dan de voorgaande dagen. Komende maandag zal het 10 graden koeler zijn, waardoor het voor man en machine een stuk aangenamer is om te presteren.

weer-11-08-2014Onzeker factor is het weer, het lijkt er op dat we komende maandag voor het eerst de regenbanden nodig zullen hebben tijdens een racedag. Met 20 graden is de temperatuur ideaal, maar er is de hele dag kans op regen. Voor wat betreft de banden, kunnen we beschikken over Pirelli slicks, Super Corsa’s en full wets. Als de omstandigheden heel onzeker zijn zullen de machines waarschijnlijk in de basis op de Super Corsa’s zetten, deze hebben wat profiel zodat we ook op een licht vochtige baan door kunnen.

Maandag zullen we opnieuw de beschikking hebben over een Pitbox, we doen ons best om #10 te krijgen. Heb je zin om langs te komen, zoek ons dan op in de Box. De koffie staat klaar en tussen de sessies door is er altijd wel ruimte voor een praatje met het team.