Voorbeschouwing Hengelo

kiki_2

foto credit: sportimages.nl

Komend weekend is het zover, dan maken Jarno Bouius en Erik G√ľnther hun debuut op het stratencircuit van Hengelo (Gld). Samen met het Paalgraven circuit van Oss zijn dit de enige in Nederland overgebleven stratencircuits waar nog wedstrijden voor het ONK gereden worden. Op de Varsselring worden sinds eind jaren zestig, wegracewedstrijden georganiseerd door HAMOVE en is een van de evenementen waar steevast veel publiek op af komt.

Voor het Kiki Racing team is het de eerste keer sinds 2013 dat er weer op een stratencircuit wordt gereden. Na Val de Vienne en Assen weer een nieuwe ervaring zoals er nog velen zullen volgen dit seizoen. Beide mannen hebben tijdens de KNMV-training begin april op het TT-circuit hard getraind. Helaas hebben we door wat klein technische problemen niet alle rijtijd optimaal kunnen benutten en gingen we tevreden naar huis maar wel met het idee dat niet het onderste uit de kan was gehaald.

In Hengelo zal de eerste krachtmeting van het seizoen plaatsvinden. Op zaterdag zullen er twee kwalificaties verreden worden gevolgd door twee races op zondag 1 mei. Het zal een compleet nieuwe ervaring worden voor Jarno en Erik. Op het smalle circuit van Hengelo is minder ruimte voor foutjes dan op het TT-circuit, waar je na een foutje meestal genoeg asfalt overhoudt om te corrigeren en weer door te gaan. Aan de ene kant is het dus belangrijk om goed te kwalificeren omdat het lastig zal zijn om in te halen en aan de andere kant zal er clean en met het koppie moeten worden gereden omdat foutjes genadeloos zullen worden afgestraft.

foto credit: HAMOVE

foto credit: HAMOVE

De weersvooruitzichten voor het weekend wisselvallig, zaterdag lijkt een bewolkte dag te worden en zondag zal de zon er zo nu en dan bijkomen bij temperaturen van ongeveer 12-13 graden. Op beide dagen is er kans op regen. Tot nu toe hebben Jarno en Erik nog niet gereden in de regen, ook dit zal als het zich voordoet een nieuwe ervaring worden. Erik heeft als solorijder veelvuldig in de regen gereden en was daar altijd competitief. Jarno en Erik hebben al een strategie besproken voor het geval er werkelijk op een natte baan gereden zal moeten worden en kijken met vertrouwen naar het raceweekend uit.

Tijdens het raceweekend zal het team te volgen zijn middels filmpjes op facebook (www.facebook.com/kikiracing.nl) en de eigen website (www.kikiracing.nl).