Wiz en Kiki Racing ontwikkelen Wiz Bumper

20160322_07021920160322_070135Al snel na de overstap van solo rijder naar zijspanpassagier kwam Erik erachter dat hij voor bescherming van zichzelf en zijn racekleding niet veel had aan de kneesliders welke hij tot nu toe gebruikt had. In plaats van kneedown, ga je in linkerbochten bij een zijspan buttdown. Dat betekent dat je slider zal moeten verschuiven naar je kont. Erik ging op onderzoek uit en kwam er achter dat veel zijspanpassagiers een velcropatch op de plaats hun kleding pakken waar ze de grond raken en daar een conventionele kneeslider plakken. Kneesliders zijn echter voor wat betreft de vorm niet heel erg geschikt om voor deze toepassing te gebruiken, zijn weinig felxibel en worden daardoor regelmatig verloren.

Erik heeft nauwe contacten met Wiz, een Britse fabrikant van custom sliders, samen hebben ze een slider ontworpen welke speciaal geschikt is voor zijspanpassagiers. Wiz heeft deze slider de Wiz-Bumper gedoopt en afgelopen maandag heeft Erik een eerste prototype gekregen om te testen. Kenmerken van de Wiz-bumper, zijn een groot velcro oppervlak zodat de bumper goed op de racekleding kan worden bevestigd, de slider is opgebouwd uit 4 buigzame segmenten voor flexibiliteit en is minder hoog dan een conventionele kneeslider.

Wil je meer weten over de voortgang van het testen van het prototype of Wiz-Bumpers bestellen? Zoek dan contact met Erik Günther, hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden.