Val de Vienne dag 5

handshakeOp de laatste dag in Val de Vienne heeft Jarno twee sessies gereden met Andy Kolloch. Ook deze keer wist hij Jarno te voorzien van goede feedback waar we ons voordeel mee kunnen doen. Hij had onder andere aanbevelingen voor het aanpassen van de vering en de conditie van de band waar mee gereden werd.

Jarno heeft zelf nog wat aanpassingen gedaan aan zijn zitpositie zodat hij iets dieper komt te zitten. Dit heeft een gunstig effect op het zwaartepunt én is ook beter voor de aerodynamica. Na de laatste sessie gereden te hebben, zijn de Jarno en team Nijland gaan opruimen om weer richting Nederland te verkassen.

Terugkijkend op de afgelopen week kunnen we zeggen dat het heel erg goed is gegaan. De licentiecursus zoals gegeven door de D.S.R.A. was zeer goed geregeld. Erik heeft in alle jaren die hij actief is geweest in de soloklassen niet zoveel waardevolle input gekregen als de afgelopen dagen. De Sidecar rijders en bakkenisten zijn bijzonder gemotiveerd om elkaar te helpen. Cursisten en wereldkampioen zaten gebroederlijk bij elkaar in de box, bijzonder om te zien dat niemand zich verheven voelde boven een ander. Iedereen dezelfde passie voor de sport, subliem!

We gaan ons nu voorbereiden op de eerstvolgende training, welke op het TT circuit van Assen zal plaatsvinden. Beide mannen zien hier eerder actief geweest, maar nooit in de huidige setting. Assen heeft in het eerste deel een aantal langzame delen, waarna het gas vol open kan in de aanloop naar een aantal mooie snelle bochten om vervolgens via Meeuwenmeer en Ramshoek aan te komen op de Geert Timmer bocht. Hier zullen we samen met de andere ONK teams rijden en kunnen zien waar we staan in de aanloop naar de eerste wedstrijd.

De afgelopen dagen hebben Jarno en Erik heel wat complimenten gekregen over de aanpak. Met bijzonder weinig ervaring hebben beide mannen optimaal geluisterd naar de trainers en hun best gedaan zoveel mogelijk informatie te absorberen én daarna meteen toe te passen op het circuit. Het plezier spatte er vanaf en smaakt naar meer, heel veel meer!