Val de Vienne dag 1

SONY DSC

Na een koude nacht kunnen we ons opmaken voor de eerste dag op het circuit van Val de Vienne. We beginnen de dag met een goed ontbijt, om vervolgens de combinatie gereed te maken voor het circuit. Daarna is het eerst tijd voor een briefing van de cursisten, waarna aansluitend de briefing voor alle zijspanrijders plaatsvindt. Na de briefing hebben we tijd om ons gereed te maken voor de eerste praktijk sessie welke tussen 12.30 en 13.30 gepland staat.

Ongeveer 45 minuten voor aanvang krijgt de combinatie de laatste check en kan het er worden warmgedraaid. Nog snel een klein hapje eten en wat drinken en dan op weg naar de pitstraat, waar de cursisten de laatste aanwijzingen krijgen alvorens ze de baan op kunnen.
In de eerste stint rijden Jarno en Erik 3 ronden om daarna binnen te kome

SONY DSC

n voor een korte evaluatie. Vervolgens gaan de mannen weer voor 3 ronden de baan, wederom wat aanwijzingen en zo snel mogelijk weer door om zoveel mogelijk rijtijd te hebben. Het gaat iedere ronde wat soepeler, in de derde stint rijden Jarno en Erik helemaal alleen op de baan. Je kunt horen dat Jarno steeds lekkerder gaat rijden. Doordat hij in zijn eentje op de baan is, kun je de machine overal horen janken, geweldig! Ook Erik krijgt steeds meer souplesse in het passagieren.

Val de Vienne heeft een aantal technische bochten combinaties, waardoor het belangrijk is goed te beginnen om de reeks die volgt succesvol te kunnen ronden. Steeds als de rijders binnen komen krijgen ze hiervoor aanwijzingen. Het is mooi om te zien dat naast de trainers, ook andere zijspancoureurs de cursisten met raad en daad bij staan. Na 4 stints zit het praktijkdeel er op en kunnen de cursisten zich gereed maken voor de theorie. Nadat het theorie examen is afgelegd wordt er gekeken naar de verrichtingen van de andere teams. Als tegen de klok van half zeven de vlag voor de laatste keer valt, verzamelen de cursisten zich voor een rondje over he

SONY DSC

t circuit met de trainers.

Het circuit wordt bocht voor bocht besproken, na een wandeling van bijna 4 kilometer zit het officiële gedeelte van de eerste dag er op. Na het avondeten wordt de combinatie gereed gezet voor de eerste praktijksessie van dinsdag, welke om 8.30 gepland staat. Zowel Jarno als Erik kunnen tevreden terugkijken op de eerste dag. Prima gereden onder bijna zomerse omstandigheden, voor dinsdag wordt hetzelfde weer voorspeld, een mooi uitgangspunt voor de laatste cursusdag.