DSRA cursusdag junior track Assen

Afgelopen zaterdag was Erik voor het eerst sinds 2013 weer op het TT juniortrack in Assen. Dit keer niet met pocket bike of SOBW machine, maar als bakkenist bij Jarno Bouius in het SidecarXperience span van de Dutch Sidecar Racing Association. Jarno heeft vorig jaar enkele wedstrijden als bakkenist meegereden en maakt dit jaar de overstap naar coureur.

De circuitdag op het juniortrack maakte deel uit van de licentiecursus voor sidecar rijders en passagiers. Erik had met Jarno afgesproken enkele sessies te passagieren om uit te vinden of hij het leuk genoeg zou vinden om zijn licentie te gaan halen. Tussen tien en half elf kwamen de teams in het rennerskwartier en werd er een start gemaakt met het rijklaar maken van de combinaties. Daarna werden de rijders en passagiers bijgepraat over het doel van de dag en kregen de passagiers uitleg over de verschillende zitposities.

Na wat droog geoefend te hebben, mocht Erik plaats nemen in het bakje om op een uitgezette oval eerst rechter en daarna linkerbochten te oefenen. Voor we het wisten was het tijd voor de lunch, waarna de teams aan de slag mochten op het complete circuit. Erik heeft samen met Jarno meerdere sessie gereden en had het daarbij prima naar zijn zin. Het was wel al meteen duidelijk dat de racekleding van zijn 600 niet heel handig is in het bakje van een sidecar. Met name de protectie delen op zijn handschoenen zorgden er zo nu en dan voor dat hij zijn hand bleef haken bij het loslaten van de handgreep. Dat kan in een chicane lastig zijn omdat je dan snel van de ene positie moet doorgaan naar de andere. Het resulteerde eenmaal in een liftend wieltje, wat dan wel weer een leuke foto opleverde.

Al met al was het een hele leuke dag. De aanwezige mensen waren stuk voor stuk aardig en behulpzaam, het enthousiasme voor de sport spatte er vanaf. Erik werkte met zichtbaar plezier de verschillende sessies af en sprak tussendoor met coach Ilse de Haas. Aan het einde van de dag hebben we het besluit genomen dat deze dag een vervolg gaat krijgen. Maandag 14 en dinsdag 15 maart zal Erik in het Franse Val de Vienne meedoen aan de licentie cursus. In de tussentijd zal Erik aan de slag gaan met het theorie deel van de cursus en in de sportschool hard aan het werk om topfit te worden.