Kiki Racing goes Europe!

Erik
Voorjaarstraining 2014 Circuit du Val de Vienne

Nu het 2015 seizoen echt ten einde is, kunnen we aan de slag met 2016, voor het eerst sinds 2012 zullen we met één rijder aan de start staan. Ook zullen we voor het eerst sinds de start van het team in 2010 ons niet vastleggen aan één competitie, maar hebben we het doel om op diverse Europese circuits te gaan rijden. De ambitie is om dat in wedstrijdverband te doen, competitie rijden is het leukste wat er is. Dit is ook meteen de grootste uitdaging, welke competities zijn er, kun je met een dag licentie starten en wat zijn de technische reglementen.

Op dit moment zijn we bezig met het bepalen van de circuits waar we graag naartoe willen, de landen hebben we al helder. Engeland en Spanje staan hoog op ons lijstje gevolgd door het circuit van Spa. Daarnaast staan Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland op ons verlanglijstje. We zijn al een eind op streek met een Engelse organisatie, rijden in een competitie gaat daar zeker lukken. Het circuit moet nog gekozen worden en dan aan de slag voor het budget.

Op de website kun je de voortgang zien voor wat betreft de planning van de te rijden circuits. Belangrijkste componenten zijn man, machine en budget, twee van de drie hebben we al! Daarnaast moet er een competitie en materiaal geregeld worden. Er is aan de rechterkant een overzicht van de voortgang te zien, iedere keer als we een iets afronden schuift de balk verder naar rechts. We hopen alle balkjes zo snel mogelijk in het groen te krijgen want groen betekent mission accomplished! Als we een evenement niet rond krijgen, zal het budget doorschuiven naar het volgende evenement op de kalender.