Kiki Racing in 2016 met één rijder verder

Afgelopen week heeft Gé laten weten volgend jaar geen deel meer uit te maken van het Kiki Racing team. Hoewel de plannen voor volgend jaar nog niet vast liggen, was wel al duidelijk dat Erik en Gé een andere richting in gedachten hebben. Erik wil in 2016 op verschillende Europese circuits gaan rijden terwijl Gé zijn plannen nog niet rond heeft.

Een samenwerking van een kleine twee jaar komt hiermee tot een einde en we kunnen zeggen dat we van alles en nog wat met elkaar hebben meegemaakt en heel veel van elkaar hebben geleerd. In 2014 hadden we de successen met een podium voor Erik aan het begin van het seizoen en een overwinning voor Gé in de laatste wedstrijd.

Door het aanschaffen van twee nieuwere Suzuki’s was de lat voor het nieuwe seizoen behoorlijk hoog gelegd. Al snel werd duidelijk dat de successen van 2014 én het aanschaffen van nieuwere machines geen garantie waren voor betere resultaten. Gé had aan het begin van het seizoen veel technische problemen. Erik had daar veel minder last van en wist in de eerste races van het seizoen zichzelf te verbeteren. Daar waar Gé zijn machine gedurende het seizoen steeds beter voor elkaar kreeg, kwam de pechduivel steeds vaker bij Erik op bezoek. Naast de technische problemen hadden ook beide rijders te kampen met fysieke problemen. Gé had vaak last van ontstoken ogen als gevolg van een allergische reactie en Erik had na een bijna crash een hand/arm blessure opgelopen waardoor zijn progressie stokte. Al met al een goed seizoen voor karakter building.

Sportief was 2015 niet het beste jaar voor Kiki Racing, maar dat wil niet zeggen dat we geen mooie dingen gedaan hebben. Als team wilden we graag iets doen voor kinderen die het minder getroffen hebben en zijn een actie voor KiKa gestart. We hadden geen idee hoeveel we daarmee op konden halen, maar onder het motto alle kleine beetjes helpen zijn we aan de slag gegaan. Het meest in het oog springende was onze stand op de Motorbeurs in Utrecht. Daar konden mensen voor € 10,- hun naam of website op de machine zetten. Als klein motor raceteam op de grootste motorbeurs van Nederland staan was geweldig. De kosten voor 100% voor het team en de baten voor 100% voor KiKa. Uiteindelijk hebben we in totaal voor €1.200,- opgehaald, een mooi bedrag, later deze maand zullen we dit nog officieel overhandigen aan KiKa. Het zal de laatste actie zijn van het Kiki Racingteam in de huidige bezetting.

Doordat Gé niet meer bij Kiki Racing rijdt, moesten we een beslissing nemen over de samenstelling van het team. We hebben besloten om in 2016 met één rijder verder te gaan en in plaats van de OW competitie, een aantal circuits in Europa op te zoeken om Erik verder te kunnen laten groeien als rijder. Spanje, Engeland en Italië staan hoog op ons lijstje, maar ook België en Duitsland hebben genoeg te bieden. Het liefst zouden we uitkomen in lokale competities, rijden in competitieverband is toch het mooiste wat er is. De komende tijd zullen we met onze sponsoren bekijken wat de mogelijkheden zijn en dan vol gas naar 2016!

Gé, super bedankt voor de twee mooie jaren die we samen hebben gehad, het racewereldje is klein dus zullen we elkaar nog vaak genoeg tegenkomen. De koffie staat altijd klaar!

Kiki Racing